Duitsland

VfL Bochum - FC Augsburg

Na zes wedstrijden in de Bundesliga zonder winst heeft Bochum eindelijk weer punten gepakt. De wedstrijd tegen Augsburg leverde een 2-3 overwinning op. Christopher Antwi-Adjei opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Philipp Hofmann. Arne Maier maakte gelijk na bijna een half uur, op aangeven van Dion Beljo. De 2-1 kwam van een eigen doelpunt van Jeffrey Gouweleeuw van Bochum in de 59ste minuut. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Anthony Losilla en voerde de score verder op met een assist van Philipp Förster. Met nog vijf minuten op de klok verkleinde Kelvin Yeboah de achterstand voor Augsburg, met een assist van Beljo. Maar Augsburg was niet bij machte vaker te scoren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Bochum één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Augsburg één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Bochum dit seizoen. De nederlaag was ook voor Augsburg de negende nederlaag met één doelpunt verschil. Jeffrey Gouweleeuw speelde de hele wedstrijd voor Augsburg en scoorde één goal. Speelde de hele wedstrijd. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Bochum op de vijftiende plaats op de ranglijst en Augsburg bezet de dertiende plaats. De volgende speeldag speelt Bochum op zaterdag 20 mei om 15.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Hertha BSC. Augsburg speelt zondag 21 mei om 17.30 uur thuis tegen Borussia Dortmund.