Becker vertolkt absolute heldenrol in Duitse kraker om CL-ticket

Sheraldo Becker heeft zaterdagmiddag een heldenrol vertolkt in de strijd om de Champions League-plekken. Hij won met Union Berlin van directe concurrent Freiburg, waardoor het nu drie punten voorstaat op nummer vijf Freiburg. Becker was goed voor twee doelpunten en twee assists.

Union Berlin
4 - 2
SC Freiburg
SC Freiburg

Al binnen vijf minuten kwam Union op voorsprong. Becker speelde Kevin Behrens vrij in de zestien, waarna hij een assist mocht bijschrijven. Een halfuur later was de Nederlander zelf trefzeker. Hij werd weggestoken door centrale verdediger Robin Knoche en schoot de bal door de benen van de doelman. Becker vierde zijn doelpunt op een bijzondere manier. Hij trok een Spider-Manmasker over zijn hoofd en kreeg daarvoor een gele kaart.

Een minuut later was hij ook verantwoordelijk voor de derde treffer van de middag door met een gedrukt schot de doelman te verrassen in de korte hoek. Manuel Gulde (corner) en Vicenzo Grifo vanaf de strafschopstip zorgden vervolgens voor de aansluiting van Freiburg: 3-2. Tien minuten voor tijd ontnam Becker de tegenstander al het geloof. Na een vlijmscherpe counter bleek hij niet zelfzuchtig en gunde hij invaller Aissa Laidouni ook een treffer.

VfL Wolfsburg
2 - 1
1899 Hoffenheim

Ook VfL Wolfsburg heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Europese plekken. Micky van de Ven en consorten wonnen met 2-0 van Hoffenheim. Binnen het kwartier zette Jakub Kaminski zijn ploeg met een kopbal op voorsprong. Na rust verdubbelde Gian-Luca Waldschmidt de score na een intelligent balletje van Felix Nmecha. Een eigen goal van Josuha Guilavogui in de blessuretijd kon geen kwaad meer voor de thuisploeg. Wolfsburg grijpt daardoor de zesde plek in de Bundesliga, die recht geeft op voorronde Conference League, maar Bayer Leverkusen kan daar zondag bij een zege op VfB Stuttgart nog overheen.

Eintracht Frankfurt
3 - 0
FSV Mainz 05

Eintracht Frankfurt kende een vrij eenvoudige middag tegen Mainz. Door de ruime zege wipt Frankfurt over de concurrent heen. Mainz-verdediger Andreas Hanche-Olson hielp de thuisploeg al vroeg in het zadel door een strafschop weg te geven. Hij nam zijn tegenstander mee met zijn bloktackle en Daichi Kamada schoot de strafschop binnen. De tweede treffer van Aurelio Buta was de mooiste. Hij nam een stuiterende bal op de pantoffel en verschalkte de doelman in de korte hoek. Een passeerbeweging buitenom van Randal Kolo Muani zorgde voor de derde treffer.

VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 2
FC Augsburg
FC Augsburg

In de staart van de Bundesliga heeft VfL Bochum een cruciale overwinning geboekt. Door de zege op Augsburg gaat het over Schalke 04 heen en staat het nu op de veilige vijftiende plek. Jeffrey Gouweleeuw speelde een negatieve hoofdrol met een eigen doelpunt. Hij werkte een voorzet achter zijn eigen doelman. Christopher Antwi-Adjej en Anthony Losilla waren verantwoordelijk voor de andere twee treffers van Bochum, terwijl Arne Meier en Kelvin Yeboah voor Augsburg scoorden.