Duitsland

VfL Wolfsburg - 1899 Hoffenheim

Wolfsburg heeft zaterdag gewonnen van Hoffenheim. Het duel in de Bundesliga eindigde na een ruststand van 1-0 in een zege voor de thuisploeg: 2-1 in het VOLKSWAGEN ARENA. Wolfsburg startte goed en nam in de 15de minuut de leiding na een doelpunt van Kaminski, op aangeven van Ridle Baku. Het duurde lang tot het volgende doelpunt. Waldschmidt vergrootte de voorsprong in de 75ste minuut met een assist van Felix Nmecha. De 2-1 kwam van een eigen doelpunt van Josuha Guilavogui van Hoffenheim, wat het eindresultaat was, in de 93ste minuut. Wolfsburg heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Hoffenheim één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van Wolfsburg dit seizoen. De nederlaag was ook voor Hoffenheim de negende nederlaag met één doelpunt verschil. . Micky van de Ven (Wolfsburg) speelde de hele wedstrijd. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Wolfsburg op de zesde plaats op de ranglijst en Hoffenheim bezet de veertiende plaats. De volgende speeldag speelt Wolfsburg op vrijdag 19 mei om 20.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Freiburg. Hoffenheim ontvangt zaterdag 20 mei om 15.30 uur Union Berlin.