Duitsland

1899 Hoffenheim - Eintracht Frankfurt

Hoffenheim heeft de thuiswedstrijd in de Bundesliga tegen Eintracht Frankfurt zaterdag met 3-1 gewonnen. Thuisteam Hoffenheim heeft in de eerste helft controle over de wedstrijd en leidt met 3-0. Ondanks een sterke come back van Frankfurt houdt Hoffenheim stand. Hoffenheim kreeg één speler uit het kreeg gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers. De thuisploeg nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Christoph Baumgartner scoorde na 8 minuten, op aangeven van Dennis Geiger. Andrej Kramaric bracht in de 41ste minuut Hoffenheim op 2-0. De thuisploeg vergrootte de voorsprong naar 3-0 net voor het fluitsignaal toen Ihlas Bebou scoorde, op aangeven van José Ángel Esmoris Tasende. Hoffenheim moest verder met tien man nadat Stanley Nsoki in de 48ste minuut rood kreeg. Mario Götze verkleinde de marge voor Eintracht Frankfurt in de 54ste minuut. Maar Eintracht Frankfurt was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Voor Eintracht Frankfurt was het de tiende wedstrijd achter elkaar zonder overwinning. Hoffenheim heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Eintracht Frankfurt twee keer gelijkgespeeld en drie nederlagen heeft. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Hoffenheim op de veertiende plaats op de ranglijst en Eintracht Frankfurt bezet de negende plaats. In de volgende wedstrijd speelt Hoffenheim uit tegen Wolfsburg op zaterdag 13 mei om 15.30 uur in het VOLKSWAGEN ARENA. Eintracht Frankfurt speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Mainz 05 in het Deutsche Bank Park.