Duitsland

VfL Wolfsburg - FSV Mainz 05

Het was lang geleden dat Mainz 05 in de Bundesliga een wedstrijd afsloot met een nederlaag, maar zondag in de uitwedstrijd tegen Wolfsburg is er een einde gekomen aan de reeks van tien ongeslagen wedstrijden: 3-0. Jonas Wind opende na slechts vijf minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Mattias Svanberg. Wolfsburg vergrootte vroeg in de wedstrijd de marge naar 2-0 toen Sebastiaan Bornauw scoorde, met een assist van Patrick Wimmer, in de 13de minuut. De thuisploeg vond het net nogmaals via Wind, op aangeven van Ridle Baku, in de 28ste minuut. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde met een 3-0 winst voor Wolfsburg. In de vijf laatste wedstrijden heeft Wolfsburg twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Mainz 05 twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Wolfsburg op de zevende plaats op de ranglijst terwijl Mainz 05 de achtste plaats bezet. In de volgende wedstrijd speelt Wolfsburg uit tegen Borussia Dortmund. Deze ontmoeting vindt plaats op zondag 7 mei om 17.30 uur. Mainz 05 speelt vrijdag 5 mei om 20.30 uur thuis tegen Schalke 04.