Duitsland

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg

Borussia Dortmund heeft een indrukwekkende reeks van overwinningen in thuiswedstrijden uitgebreid. De 6-0 zege op Wolfsburg op zondag betekende de tiende zege op rij in de thuiswedstrijd in de Bundesliga. De score werd in de 14de minuut geopend door Borussia Dortmund na een doelpunt van Karim Adeyemi. Sébastien Haller voerde de voorsprong op naar 2-0 na bijna een half uur, op aangeven van Adeyemi. Donyell Malen bracht in de 37ste minuut Borussia Dortmund op 3-0, met een assist van Julian Brandt. Jude Bellingham bouwde in de 54ste minuut de marge uit voor Borussia Dortmund. Vijf minuten later bouwde Borussia Dortmund de voorsprong uit naar 5-0 toen Adeyemi nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Haller. De thuisploeg vond het net nogmaals via Bellingham, op aangeven van Brandt, in de 86ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 6-0. In de vijf laatste wedstrijden heeft Borussia Dortmund drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Wolfsburg twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Donyell Malen scoorde één doelpuntwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 62e minuut voor Borussia Dortmund. Micky van de Ven (Wolfsburg) speelden de hele wedstrijd. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Borussia Dortmund op de tweede plaats op de ranglijst terwijl Wolfsburg de zevende plaats inneemt. Zaterdag 13 mei zullen beide teams hun volgende competitiewedstrijd spelen. Borussia Dortmund zal om 18.30 uur in het SIGNAL IDUNA PARK thuis tegen Borussia Mönchengladbach spelen. Wolfsburg neemt het om 15.30 uur thuis op tegen Hoffenheim in het VOLKSWAGEN ARENA.