Duitsland

Hertha BSC - VfL Bochum

Hertha BSC heeft het niet gemakkelijk gehad dit jaar. In de thuiswedstrijd tegen Bochum in het Olympiastadion Berlin neemt het team toch opnieuw genoegen met een enkel punt. Degradatie van de Bundesliga is nu een feit. De wedstrijd is geëindigde in 1-1. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 63ste minuut tot Lucas Tousart scoorde, met een assist van Marco Richter, en zo Hertha BSC op voorsprong bracht. De gelijkmaker voor Bochum werd in de laatste minuten gemaakt door Keven Schlotterbeck, op aangeven van Kevin Stöger. In de laatste vijf wedstrijden heeft Hertha BSC één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Bochum één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was het achtste gelijkspel van Hertha BSC dit seizoen. Jean-Paul Boëtius werd in de 64e minuut in het veld gebracht voor Hertha BSC. Met nog één ronde voor de boeg staat Hertha BSC laatste op de ranglijst en Bochum bezet de vijftiende plaats. Wolfsburg is de volgende tegenstander voor Hertha BSC in de uitwedstrijd. Bochum speelt een thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen in het Vonovia Ruhrstadion. Beide wedstrijden worden op zaterdag 27 mei om 15.30 uur gespeeld.