Duitsland

Hertha BSC - VfB Stuttgart

Hertha BSC beëindigde zijn belabberde reeks van vier nederlagen achter elkaar in de Bundesliga. In de thuiswedstrijd tegen Stuttgart werd zaterdag met 2-1 gewonnen. Binnen het half uur nam Hertha BSC de leiding, toen Marc Oliver Kempf scoorde, met een assist van Marco Richter. Serhou Guirassy bracht in de 38ste minuut Stuttgart op gelijke hoogte, op aangeven van Josha Vagnoman. De thuisploeg nam de leiding net voor het fluitsignaal toen Florian Niederlechner scoorde, met een assist van Dodi Lukébakio. De teams waren niet in staat om te scoren in de tweede helft, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-1 winst voor Hertha BSC. In de vijf laatste wedstrijden heeft Hertha BSC één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Stuttgart twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was de tweede overwinning met één doelpunt verschil van Hertha BSC dit seizoen. De nederlaag was ook voor Stuttgart de negende nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Hertha BSC laatste op de ranglijst terwijl Stuttgart de zestiende plaats bezet. De volgende wedstrijd voor Hertha BSC is uit tegen Köln. De teams staan op vrijdag 12 mei om 20.30 uur tegenover elkaar. Stuttgart neemt het zondag 14 mei om 15.30 uur thuis op tegen Bayer Leverkusen.