Duitsland

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach

Stuttgart heeft een goede zaak gedaan in het duel met Borussia Mönchengladbach zaterdag in het Mercedes-Benz-Arena. De Bundesliga-wedstrijd eindigde na een ruststand van 1-0 in 2-1. Borussia Mönchengladbach eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd. Stuttgart opende de score in de 22ste minuut via Guirassy, op aangeven van Waldemar Anton. Daarna was het lang wachten op een volgend doelpunt. Julian Weigl maakte gelijk voor Borussia Mönchengladbach in de 78ste minuut. Een rode kaart in de 82ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Ko Itakura van Borussia Mönchengladbach. Met nog zeven minuten te spelen maakte Coulibaly het beslissende doelpunt voor Stuttgart. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-1. In de vijf laatste wedstrijden heeft Stuttgart twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Borussia Mönchengladbach één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Stuttgart dit seizoen. De nederlaag was ook voor Borussia Mönchengladbach de zevende nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Stuttgart op de vijftiende plaats op de ranglijst en Borussia Mönchengladbach bezet de tiende plaats. In de volgende wedstrijd speelt Stuttgart uit tegen Hertha BSC op zaterdag 6 mei om 15.30 uur in het Olympiastadion Berlin. Borussia Mönchengladbach speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Bochum in het Stadion im BORUSSIA-PARK.