Hertha BSC is zaterdagmiddag gedegradeerd uit de Bundesliga. Een late tegentreffer deed de hekkensluiter van de Duitse competitie de das om.

Hertha BSC
1 - 1
VfL Bochum
VfL Bochum

Hertha wist vooraf wat de opdracht was: alleen winst zou de club een laatste kans op lijfsbehoud bieden. Bij die missie had trainer Pál Dárdai in eerste instantie voormalig Eredivisie-spelers Jean-Paul Boëtius en Chidera Ejuke niet nodig. Het duo viel in de tweede helft in, enkele minuten na de belangrijke 1-0 in Berlijn. Voor het eerst dit seizoen scoorde Hertha na een corner: Lucas Tousart knikte van dichtbij binnen.

Het rampseizoen van de club kreeg echter een passend slot met een doodsteek in de vierde minuut van de extra tijd. Invaller Keven Schlotterbeck kopte raak en dompelde heel Hertha in rouw. De 1-1 was extra pijnlijk, omdat kort daarvoor Ejuke nog namens de thuisclub de paal had geraakt.

Door het gelijkspel verdwijnt Hertha na tien opeenvolgende seizoenen uit de Bundesliga. Mogelijk wordt het nog erger voor de club, die ondanks de vele investeringen van steenrijke eigenaars in financiële nood zit. De zorgen zijn dusdanig groot, dat de proflicentie van de club mogelijk in gevaar komt.

Schalke 04
Schalke 04
2 - 2
Eintracht Frankfurt

De fans in de Veltins-Arena konden al vroeg juichen, want al in de eerste minuut kopte Simon Terodde de thuisclub op voorsprong. Schalke, waar Sepp van den Berg een basisplaats had en Thomas Ouwejan op de bank zat, kon bij winst de zestiende plek verlaten, maar bekerfinalist Eintracht Frankfurt rechtte de rug via Daichi Kamada en Tuta. Omdat voormalig Fortuna Sittard-spits Sebastian Polter vijf minuten voor tijd de gelijkmaker produceerde, pakte Schalke in ieder geval nog een punt. Toch begint Schalke in als nummer zestien aan de laatste speelronde van de Bundesliga. Met RB Leipzig als laatste tegenstander staat de club uit Gelsenkirchen voor een zeer pittige klus om nog uit de gevarenzone te komen.

1899 Hoffenheim
4 - 2
Union Berlin

Ondanks een doelpunt van Danilho Doekhi speelde 1899 Hoffenheim zich ten koste van 1. FC Union Berlin veilig. De nummer vier van de competitie had een offday en verloor. Doehki maakte bij een 2-0 achterstand (doelpunten van Ihlas Bebou en Andrej Kramaric) de aansluitingstreffer, maar na opnieuw een doelpunt van Kramaric was een nederlaag onafwendbaar. Aïssa Laïdouni maakte nog een aansluitingstreffer, maar via Munas Dabbur werd het alsnog een afgetekende overwinning voor Hoffenheim.

Door de nederlaag wordt de strijd om plek vier van de Bundesliga nog behoorlijk spannend. SC Freiburg en Union staan allebei op 59 punten. Het Freiburg van keeper Mark Flekken speelt de laatste speelronde tegen Frankfurt, Union treft Werder Bremen.