Duitsland

FC Augsburg - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is dankzij een 0-3 uitzege op Augsburg de nieuwe koploper geworden in de Bundesliga. Na 33 wedstrijden heeft de ploeg twee punten voorsprong op Bayern München, dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Augsburg staat op de veertiende plaats in de competitie. Voor Augsburg werd één speler van het kreeg gestuurd met een rode kaart. Een rode kaart in de 38ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Felix Uduokhai van Augsburg. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 58ste minuut tot Sébastien Haller scoorde en zo Borussia Dortmund op voorsprong bracht. Met nog nog zes minuten op de klok maakte Haller zijn tweede van de avond. Borussia Dortmund vergrootte de voorsprong verder, toen Julian Brandt scoorde, met een assist van Nico Schlotterbeck, in de 93ste minuut. Voor Borussia Dortmund was het de zevende ongeslagen wedstrijd op rij. Augsburg heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Borussia Dortmund vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Jeffrey Gouweleeuw speelde de hele wedstrijd voor Augsburg en kreeg één gele kaart en Donyell Malen werd uit de wedstrijd gewisseld in de 91e minuut voor Borussia Dortmund. Speelden de hele wedstrijd. In de volgende wedstrijd speelt Augsburg uit tegen Borussia Mönchengladbach op zaterdag 27 mei om 15.30 uur in het Stadion im BORUSSIA-PARK. Borussia Dortmund speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Mainz 05 in het SIGNAL IDUNA PARK.