Duitsland

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach

De thuiswedstrijd heeft weer het verschil gemaakt voor Borussia Dortmund, dat zaterdag in het SIGNAL IDUNA PARK Borussia Mönchengladbach versloeg met 5-2. Dit betekende elf opeenvolgende thuisoverwinningen in de Bundesliga. Donyell Malen opende na slechts vijf minuten de score voor de thuisploeg scoorde. Jude Bellingham bracht in de 18de minuut Borussia Dortmund op 2-0. Sébastien Haller bracht in de 20ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong, met een assist van Malen. Borussia Dortmund vergrootte de voorsprong naar 4-0 toen Haller nog een keer scoorde, met een assist van Malen, in de 32ste minuut. Ramy Bensebaïni milderde de score Borussia Mönchengladbach in de 75ste minuut. Borussia Mönchengladbach deed de tegenstander nogmaals pijn in de 85ste minuut van de wedstrijd toen Lars Stindl scoorde, op aangeven van Luca Netz, maar Borussia Mönchengladbach was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. De uiteindelijke 5-2 voor Borussia Dortmund werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Gio Reyna. Het resultaat betekent dat Borussia Dortmund al zes wedstrijden op rij niet heeft verloren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Borussia Dortmund drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Borussia Mönchengladbach één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Donyell Malen scoorde één goalwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 69e minuut voor Borussia Dortmund. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Borussia Dortmund op de tweede plaats op de ranglijst terwijl Borussia Mönchengladbach de elfde plaats bezet. Op zondag 21 mei speelt Borussia Dortmund om 17.30 uur uit tegen Augsburg in het WWK Arena en neemt Borussia Mönchengladbach het uit op tegen Bayer Leverkusen om 19.30 uur in de BayArena.