Borussia Dortmund houdt dankzij een thuiszege op Borussia Mönchengladbach zicht op koploper Bayern München. Donyell Malen en Sébastien Haller waren goud waard voor de nummer twee in de Bundesliga.

Borussia Dortmund
5 - 2
Borussia Mönchengladbach

Dortmund zag Bayern München eerder op de dag overtuigend winnen van Schalke 04 en ook BVB hootpe een ruime overwinning te kunnen noteren. Al na vier minuten hielp Malen de thuisploeg op voorsprong. Nadat een schot van Haller werd gekraakt, stond Malen op de juiste plaats om de openingstreffer binnen te koppen. Voor de Oranje-international was het al zijn negende competitiegoal in dit kalenderjaar.

Dortmund besliste de wedstrijd daarna al voor het half uur. Nadat Haller in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt, mocht Jude Bellingham na achttien minuten vanaf elf meter aanleggen. De Engels international faalde niet: 2-0. Twee minuten later was Malen de aangever bij een heerlijke goal van Haller. De voormalig Eredivisie-topscorer werkte de bal met een subtiele hakbal langs Mönchengladbach-keeper Jan Olschowsky.

Nonchalant Dortmund
De tandem Malen-Haller leverde na een half uur opnieuw een goal op voor Dortmund: een nieuwe voorzet van de Nederlander werd door Haller bij de eerste paal binnen getikt. Malen was nog voor de pauze ook dicht bij zijn tweede treffer van de wedstrijd, maar dit keer lag Olschowsky in de weg voor de spits. In de tweede helft schakelde Dortmund met een ruime voorsprong op zak een tandje terug.

Na ruim een uur ging Malen naar de kant. Zijn vervanger Giovanni Reyna kende geen gelukkige invalbeurt: hij veroorzaakte al snel een strafschop door een overtreding op Ramy Bensebaini. De Algerijn schoot zelf raak vanaf elf meter. Het nonchalante Dortmund werd vervolgens slordiger in de slotfase en incasseerde ook nog de 4-2 via invaller Lars Stindl. Dortmund-keeper Gregor Kobel voorkwam kort voor tijd met een katachtige reactie een tweede goal van Stindl. Reyna maakte zijn eerdere fout goed door in de extra tijd nog de 5-2 te maken. Dortmund komt door de overwinning weer op een punt van lijstaanvoerder Bayern.