Duitsland

FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart

Stuttgart heeft Mainz 05 met 1-4 verslagen in de Bundesliga op zondag. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Marcus Ingvartsen scoorde na 23 minuten. Wataru Endo bracht in de 41ste minuut Stuttgart op gelijke hoogte. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Serhou Guirassy Stuttgart op voorsprong met een assist van Chris Führich. Führich diepte de voorsprong van Stuttgart uit met een assist van Endo, in de 78ste minuut. De uiteindelijke 4-1 voor Stuttgart werd in de laatste minuten gemaakt door Tanguy Coulibaly, op aangeven van Führich. Mainz 05 heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren. In de laatste vijf wedstrijden heeft Mainz 05 één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Stuttgart twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Met nog één ronde voor de boeg staat Mainz 05 op de negende plaats op de ranglijst terwijl Stuttgart de vijftiende plaats bezet. Op 27 mei om 15.30 uur staat de uitwedstrijd tussen Mainz 05 en Borussia Dortmund in het SIGNAL IDUNA PARK op het programma. Die dag treft Stuttgart in eigen huis Hoffenheim in het Mercedes-Benz-Arena.