Duitsland

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen

Stuttgart en Bayer Leverkusen hebben de buit gedeeld in het duel tussen beide teams in de Bundesliga. De eindstand was 1-1. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 57ste minuut tot Serhou Guirassy scoorde en zo Stuttgart op voorsprong bracht. Exequiel Palacios maakte in de 70ste minuut gelijk voor Bayer Leverkusen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Stuttgart één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Bayer Leverkusen één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het elfde gelijkspel van Stuttgart dit seizoen. Mitchel Bakker kreeg één gele kaartwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 60e minuut voor Bayer Leverkusen. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) speelden de hele wedstrijd. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Stuttgart op de zeventiende plaats op de ranglijst en Bayer Leverkusen bezet de zevende plaats. De volgende wedstrijd, op zondag 21 mei, speelt Stuttgart om 15.30 uur uit tegen Mainz 05 in het MEWA ARENA. Bayer Leverkusen zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd start om 19.30 uur.