Duitsland

Bayer Leverkusen - FC Köln

Bayer Leverkusen was bezig met een indrukwekkende reeks van negen ongeslagen wedstrijden, dus waren de verwachtingen vooraf hooggespannen voor het duel met Köln in het BayArena in de Bundesliga op vrijdag, maar het is anders gelopen dan verwacht. Uitploeg Köln won de wedstrijd met 2-1. Al vroeg in de wedstrijd nam Köln een voorsprong, toen Davie Selke scoorde in de 14de minuut, op aangeven van Florian Kainz. Amine Adli maakte gelijk na bijna een half uur, met een assist van Moussa Diaby. Köln nam opnieuw een voorsprong toen Selke nog een keer scoorde, op aangeven van Jan Thielmann, in de 36ste minuut. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-1 overwinning voor Köln. Bayer Leverkusen heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld één keer verloren, terwijl Köln drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zesde nederlaag met één doelpunt verschil van Bayer Leverkusen dit seizoen. Dit was ook de derde overwinning van Köln met één doelpunt verschil. Mitchel Bakker werd uit de wedstrijd gewisseld in de 57e minuut voor Bayer Leverkusen. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) speelden de hele wedstrijd. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Bayer Leverkusen op de zesde plaats op de ranglijst terwijl Köln de tiende plaats bezet. In de volgende wedstrijd speelt Bayer Leverkusen op zondag 14 mei om 15.30 uur in een uitwedstrijd tegen Stuttgart. Köln ontvangt vrijdag 12 mei om 20.30 uur Hertha BSC.