AS Roma - Bayer Leverkusen

Official partner
1 - 0
Expected goals1.3 - 1

Het is een moeilijke openingswedstrijd geweest voor Bayer Leverkusen in het gelijkspel tegen Roma in de UEFA Europa League Semi-finals. Roma won in de thuiswedstrijd 1-0 en de terugwedstrijd wordt gespeeld op donderdag 18 mei in het Stadio Olimpico. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 62ste minuut tot Edoardo Bove scoorde en zo de 1–0 voor Roma vastlegde, zo eindigde de wedstrijd. Georginio Wijnaldum werd in de 76e minuut in het veld gebracht voor Roma en Mitchel Bakker werd in de 36e minuut in het veld gebracht voor Bayer Leverkusen. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) speelden de hele wedstrijd.