Mourinho waakt voor 'Olympische atleten' als Frimpong

Reacties

AS Roma-trainer José Mourinho heeft de komende tegenstander Bayer Leverkusen goed geanalyseerd en weet hoeveel snelheid er in de ploeg zit. Richting de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League kreeg de Portugees zoals wel vaker de lachers op zijn hand.

Mourinho waakt voor 'Olympische atleten' als Frimpong
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De wedstrijd van donderdag betekent ook een weerzien tussen Mourinho en Xabi Alonso. De twee werkten, als speler-trainer, met elkaar samen bij Real Madrid. 'We hadden een geweldige verstandhouding, meer dan gebruikelijk tussen een speler en een coach', sprak Mourinho uit op het persmoment in Rome.

Tegenstander Bayer Leverkusen is uitvoerig bestudeerd en wat Mourinho zag, imponeerde hem. 'Bayer is het team met de beste counter die ik ooit heb gezien. Alonso gebruikt een speelstijl die zijn spelers ligt. Vijf of zes van zijn spelers kunnen zo de 100 meter rennen met Marcell Jacobs op de Olympische Spelen', doelt Mourinho op de Italiaanse atleet die in 2020 tweemaal goud won op de Olympische Spelen van Tokio.

Mourinho zal met name onder de indruk zijn van de snelheid bij twee spelers. Moussa Diaby en Jeremie Frimpong zijn volgens de statistieken van de Bundesliga echte snelheidsduivels. Diaby bereikte een topsnelheid van 36,52 kilometer per uur en staat daarmee derde op het recordlijstje van dit seizoen. De teller stokte bij Frimpong op de 36 kilometer per uur, goed voor een plek bij de eerste vijf.

De snelheidsduivels van de Bundesliga

Speler Club Topsnelheid
Karim Adeyemi Borussia Dortmund 36,65 km/u
Alphonso Davies Bayern München 36,53 km/u
Moussa Diaby Bayer Leverkusen 36,52 km/u
Nathan Ngoumou Borussia M'Gladbach 36,17 km/u
Jeremie Frimpong Bayer Leverkusen 36 km/u
Sheraldo Becker 1. FC Union Berlin 36 km/u
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.