Duitsland

Bayern München - RB Leipzig

Met RB Leipzig en Bayern München hebben zaterdag twee topteams het tegen elkaar opgenomen in de Bundesliga. Het was Leipzig dat er met de winst vandoor ging. De derde geplaatste won met 3-1 van de koploper Bayern München. De ranglijst blijft echter onveranderd. Bayern München is nog steeds de koploper in de competitie en Leipzig staat op de derde plaats. Er werd een vroege voorsprong genomen door Bayern München via Serge Gnabry in de 25ste minuut, met een assist van Thomas Müller. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Konrad Laimer gelijk voor RB Leipzig. Christopher Nkunku bracht RB Leipzig op voorsprong in de 76ste minuut. De uiteindelijke 3-1 voor RB Leipzig werd gemaakt door Dominik Szoboszlai. Het resultaat betekent dat RB Leipzig een vierde overwinning op rij heeft geclaimd en tegelijkertijd Bayern München’s reeks van drie overwinningen heeft verbroken. In de laatste vijf wedstrijden heeft Bayern München drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl RB Leipzig vier overwinningen en één nederlaag heeft. Ryan Gravenberch werd in de 69e minuut in het veld gebracht voor Bayern München. Matthijs de Ligt (Bayern München) speelden de hele wedstrijd. Bayern München speelt in de volgende wedstrijd uit tegen Köln op zaterdag 27 mei om 15.30 uur in het RheinEnergieStadion. RB Leipzig speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen Schalke 04 in de Red Bull Arena.