Duitsland

Bayern München - Schalke 04

Bayern München ging zaterdag stevig tekeer in de thuiswedstrijd in de Bundesliga tegen Schalke 04. De uitploeg droop af met een 6-0 nederlaag. Bayern München startte goed en nam na 21 minuten de leiding na een doelpunt van Thomas Müller, op aangeven van Leroy Sané. Joshua Kimmich bouwde de voorsprong uit naar 2-0 na bijna een half uur. Direct na de rust vergrootte Serge Gnabry de voorsprong van Bayern München. Gnabry scoorde nog een keer in de 65ste minuut. Mathys Tel diepte de voorsprong van Bayern München uit met een assist van Jamal Musiala, in de 80ste minuut. Bayern München vergrootte de voorsprong verder, toen Noussair Mazraoui scoorde, op aangeven van Sadio Mané, in de 92ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft Bayern München drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Schalke 04 drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Matthijs de Ligt werd uit de wedstrijd gewisseld in de 85e minuut voor Bayern München en Ryan Gravenberch werd in de 64e minuut in het veld gebracht. Sepp van den Berg (Schalke 04) speelden de hele wedstrijd. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Bayern München bovenaan de ranglijst en Schalke 04 bezet de zestiende plaats. Bayern München neemt het in de volgende wedstrijd thuis op tegen RB Leipzig, op zaterdag 20 mei om 18.30 uur in de Allianz Arena. Op dezelfde dag speelt Schalke 04 om 15.30 uur thuis tegen Eintracht Frankfurt in het VELTINS-Arena.