Duitsland

Schalke 04 - Werder Bremen

Werder Bremen heeft de uitwedstrijd tegen Schalke 04 tot de rust gecontroleerd en nam een 1-0 voorsprong. Schalke 04 draaide de wedstrijd in de Bundesliga echter om en won met 2-1. Werder Bremen nam een vroege voorsprong, toen Marvin Ducksch scoorde na 18 minuten, met een assist van Mitchell Weiser. Werder Bremen leek of ze aan de winnende hand was voor het merendeel van de wedstrijd. Met nog negen minuten te spelen maakte Sepp van den Berg gelijk voor Schalke 04, op aangeven van Sebastian Polter. Het beslissende doelpunt voor Schalke 04 werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Dominick Drexler, op aangeven van Rodrigo Zalazar. In de vijf laatste wedstrijden heeft Schalke 04 twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Werder Bremen één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de derde overwinning met één doelpunt verschil van Schalke 04 dit seizoen. De nederlaag was ook voor Werder Bremen de negende nederlaag met één doelpunt verschil. Sepp van den Berg werd in de 77e minuut in het veld gebracht en scoorde één doelpuntkreeg één gele kaart voor Schalke 04. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Schalke 04 op de zeventiende plaats op de ranglijst terwijl Werder Bremen de twaalfde plaats inneemt. In de volgende wedstrijd speelt Schalke 04 op vrijdag 5 mei om 20.30 uur, in een uitwedstrijd, tegen Mainz 05. Werder Bremen ontvangt zaterdag 6 mei om 18.30 uur Bayern München.