Extase bij Schalke: Van den Berg maakt cruciale goal bij langverwachte rentree

Voor Sepp van den Berg (21) werd de Bundesliga-wedstrijd tussen Schalke 04 en Werder Bremen er één om niet snel te vergeten. De Nederlandse verdediger maakte zijn rentree in de competitie na langdurig blessureleed en maakte prompt een cruciaal doelpunt. Bekijk de beelden hieronder.

Schalke 04
Schalke 04
2 - 1
Werder Bremen

Schalke is verwikkeld in een felle strijd tegen degradatie en zag concurrenten VfL Bochum en VfB Stuttgart eerder in het weekend punten pakken. En dus stond de druk er flink op voor het treffen met Werder Bremen in de Veltins Arena. Toch waren het de gasten die in de achttiende minuut op voorsprong kwamen via Marvin Duksch: 0-1.

Om een gelijkmaker te forceren begon Thomas Reis in de tweede helft te wisselen. Uiteindelijk kwam ook Van den Berg binnen de lijnen. In de 77ste minuut verving hij Henning Matriciani voor zijn eerste Bundesliga-minuten sinds 2 oktober. Sindsdien stond de jonge Nederlander aan de kant vanwege een zware enkelblessure.

Het inbrengen van Van den Berg bleek een gouden zet voor Schalke, want vier minuten na zijn entree schoot de verdediger de 1-1 binnen. Na terugleggen van Sebastian Polter reageerde hij sneller dan zijn directe tegenstander en schoot hij met links de bal vanaf randje zestien heel precies in de hoek. Daarna kwam alles eruit bij Van den Berg en de rest van het stadion, maar Schalke wilde meer.

En er kwam meer. In de 91ste minuut zorgde Dominick Drexler ook nog voor de 2-1, waarmee het feest compleet was. Door die tweede thuiszege op rij heeft Schalke de aansluiting met de concurrentie weer helemaal terug. De achterstand op de veilige vijftiende plaats, op dit moment ingenomen door Stuttgart, bedraagt nu nog maar één punt.