Duitsland

RB Leipzig - Werder Bremen

De eerste helft is zondag nog doelpuntloos gebleven in de Bundesliga-wedstrijd tussen RB Leipzig en Werder Bremen, maar in de tweede helft nam Leipzig de controle over het duel en won uiteindelijk met 2-1. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 70ste minuut tot Leonardo Bittencourt scoorde, met een assist van Jens Stage, en zo Werder Bremen op voorsprong bracht. Het leek alsof Werder Bremen aan de winnende hand was voor het merendeel van de wedstrijd. De gelijkmaker werd gemaakt toen Willi Orbán het doel vond voor RB Leipzig, op aangeven van Christopher Nkunku. RB Leipzig doelpunt om de wedstrijd te bepalen toen Dominik Szoboszlai het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, op aangeven van Nkunku, in de 96ste minuut. In de laatste vijf wedstrijden heeft RB Leipzig vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Werder Bremen één overwinning en vier nederlagen heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van RB Leipzig dit seizoen. De nederlaag was ook voor Werder Bremen de elfde nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog twee speelronden voor de boeg staat RB Leipzig op de derde plaats op de ranglijst terwijl Werder Bremen de twaalfde plaats bezet. Op zaterdag 20 mei speelt RB Leipzig om 18.30 uur een uitwedstrijd tegen Bayern München in de Allianz Arena. Werder Bremen speelt op dezelfde dag om 15.30 uur thuis tegen Köln in het wohninvest WESERSTADION.