Tuchel pakt in betoog New York en Bogenhausen mee op zoek naar verklaring

Reacties

Qua punten draait Bayern München zijn slechtste seizoen in twaalf jaar, trainer Thomas Tuchel zocht na afloop van de belangrijke en misschien wel cruciale nederlaag tegen RB Leipzig naar een verklaring. De coach kwam met een bijzondere vergelijking in zijn toelichting.

Tuchel pakt in betoog New York en Bogenhausen mee op zoek naar verklaring
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Bayern zette zaterdagavond de koppositie in de Bundesliga op het spel door te verliezen van Leipzig, concurrent Borussia Dortmund heeft nu de touwtjes in handen wat betreft de titelrace. 'Als je zover beneden je niveau speelt en dat niveau blijft maar zakken, dan ga je het heel moeilijk krijgen om wedstrijden te winnen', concludeerde Tuchel in gesprek met Sky Deutschland.

Tuchel heeft geen verklaring voor het niveau van zijn team. 'We komen uit een goede fase. Ik zie op de training energie en intensiteit. Daarom weet ik niet hoe dit kan gebeuren. Het zijn de details die de doorslag geven, dus je hoeft niet duizend keer het woord mentaliteit te gebruiken. We hebben dit duel verloren door ons eigen gedrag. Het is onze verantwoordelijkheid en dat maakt het allemaal nog erger.'

De coach van Bayern vindt dat zijn spelers zich beter moeten aanpassen aan de tegenstander en de situatie. Om dat te duiden, kwam hij met een bijzondere vergelijking. 'Als je oversteekt in New York, loop je anders dan wanneer je oversteekt in Bogenhausen (een wijk in München, red.). Als je in New York oversteekt zonder te kijken, word je gewoon aangereden. Je moet jezelf aanpassen aan wat nodig is.'

Bayern zal zondag moeten afwachten of Borussia Dortmund profiteert van het puntenverlies van de huidige koploper. Gebeurt dat, komt de kampioen van 2012 op matchpoint om de hegemonie van Bayern te doorbreken.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

De resterende duels om de Bundesliga-titel


Zo 21 mei 2023

Za 27 mei 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.