Bayern München faalt en legt de rode loper uit voor Borussia Dortmund

Reacties

Bayern München heeft het prolongeren van de Duitse landstitel niet meer in eigen hand. De ploeg van Thomas Tuchel verloor zaterdag in eigen huis van RB Leipzig (1-3) en kan zondag worden ingehaald door Borussia Dortmund. Volgende week is de laatste speelronde van het seizoen.

Bayern München faalt en legt de rode loper uit voor Borussia Dortmund
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Bayern is bezig aan een moeizaam seizoen, waarin het onder meer van trainer wisselde, maar slaagde er toch weer in om de macht te grijpen in de Bundesliga. Bij een overwinning op Leipzig had de ploeg van Tuchel zich verzekerd van het matchpoint voor de landstitel. Bayern ging in eigen huis echter onderuit tegen de nummer drie van de ranglijst en legde daarmee de rode loper uit voor Dortmund. Als BVB zondag wint van FC Augsburg, zakt Bayern vlak voor het einde van de competitie naar de tweede plek.

De thuiswedstrijd tegen Leipzig begon zaterdag nog wel goed voor Bayern, dat aantrad met Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt in de basis. De gastheer was in de openingsfase de bovenliggende partij en beloonde zichzelf met de openingstreffer van Serge Gnabry. Daarna kwam Leipzig echter beter in de wedstrijd. Yann Sommer hield Bayern voor rust met enkele knappe reddingen op voorsprong.

Twintig minuten in de tweede helft werd Sommer alsnog gepasseerd. Na een corner van Bayern (!) kwam Leipzig er razendsnel uit en bleek de defensie van de thuisploeg volledig verdwenen. João Cancelo kon een lage voorzet nog wel onderscheppen, maar bracht de bal onvrijwillig bij Konrad Laimer, die vol overtuiging raak schoot: 1-1. Bayern moest daardoor opnieuw beginnen. Ryan Gravenberch kwam als vervanger van Leon Goretzka binnen de lijnen.

Gravenberch stond nog maar net in het veld, toen Leipzig een strafschop kreeg. Benjamin Pavard maakte een onhandige overtreding op Christopher Nkunku en de Fransman liet Sommer vervolgens zelf kansloos vanaf elf meter (1-2).

Tien minuten later mocht Leipzig nog een penalty nemen. Deze werd gegeven na een handsbal van Mazraoui en binnengeschoten door Dominik Szoboszlai: 1-3. Zo dreigt Bayern zijn koppositie in de Bundesliga kwijt te raken. Leipzig heeft zich met de driepunter in Beieren verzekerd van een Champions League-ticket voor het komende seizoen.

Zondag speelt Dortmund uit tegen Augsburg, waarna de ploeg van Edin Terzic afsluit met een thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05. Bayern gaat in de laatste speelronde op bezoek bij 1. FC Köln.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
6
Bayer Leverkusen
34
14
8
12
57-49
+8
50
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.