Dreun voor Schalke 04: na één seizoen weer terug naar de 2. Bundesliga

Schalke 04 keert na één seizoen in de Bundesliga terug naar de 2. Bundesliga. Die Königsblauen gingen op de laatste speeldag onderuit bij RB Leipzig. VfB Stuttgart kan zich gaan opmaken voor de play-offs tegen de nummer drie uit de 2. Bundesliga.

RB Leipzig
4 - 2
Schalke 04
Schalke 04

Schalke 04 leek na twintig minuten tegen RB Leipzig al dood en begraven in de strijd om lijfsbehoud. Die Königsblauen moesten in Leipzig winnen om aan degradatie te kunnen ontsnappen, maar incasseerden al snel twee treffers: Konrad Laimer en Christopher Nkunku hielpen Leipzig aan een 2-0 voorsprong. Via Marcin Kaminski knokte Schalke zich in de basis terug in de wedstrijd. Na een klein half uur maakte de Poolse verdediger de 2-1.

De bezoekers kwamen met Sepp van den Berg in de basis kort na de pauze terug tot 2-2. Geklungel in de Leipzig-defensie leidde ertoe dat Sebastian Polter gevaarlijk werd: zijn inzet ging tegen de paal, waarna Willi Orban de bal in eigen doel werkte. Schalke hoopte op derde doelpunt, maar kreeg vlak voor tijd de genadeklap van Yussuf Poulsen. Nkunku vergrootte het leed voor Schalke door ook nog de 4-2 binnen te werken.

VfL Bochum
VfL Bochum
3 - 0
Bayer Leverkusen

Het VfL Bochum van ex-Vitesse-trainer Thomas Letsch handhaaft zich in de Bundesliga dankzij een zege op Bayer Leverkusen. Een vroege rode kaart voor Leverkusen-middenvelder Amine Adli (natrappen) hielp Bochum in het zadel. De thuisploeg kwam vervolgens dankzij een heerlijke volley van Philipp Forster na ruim een kwartier aan de leiding. Uit een corner schoot Takuma Asano na een half uur de 2-0 binnen uit een corner. In de slotminuten van het duel bepaalde Kevin Stoger de eindstand op 3-0 voor Bochum. Bij Leverkusen, dat op de zesde plaats eindigt, stonden Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis.

VfB Stuttgart
1 - 1
1899 Hoffenheim

VfB Stuttgart kan zich gaan opmaken voor de play-offs om handhaving tegen 1. FC Heidenheim of HSV. Die Schwaben hielden aan het thuisduel met 1899 Hoffenheim een punt over. Een kwartier voor tijd vond Ihlas Bebou het net voor Hoffenheim. Niet lang daarna was de Portugees Tiago Tomas verantwoordelijk voor de 1-1. Stuttgart eindigt door het gelijkspel op twee punten van Schalke 04.

Borussia Mönchengladbach
2 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

FC Augsburg ging op de slotdag onderuit bij Borussia Mönchengladbach, maar die nederlaag deed de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw uiteindelijk geen pijn. Mönchengladbach kwam via Luca Netz en Jonas Hofmann al voor rust op een 2-0 voorsprong. Augsburg eindigde de eerste helft met tien man door een rode kaart voor Robert Gumny. Na rust werd er niet meer gescoord. Augsburg haalde opgelucht adem door puntenverlies bij de concurrenten en eindigt als vijftiende.