Duitsland

VfB Stuttgart - 1899 Hoffenheim

Na gelijkspel 1-1 in de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim, is het oordeel als volgt: Stuttgart moet zich kwalificeren om in de Bundesliga te blijven. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 75ste minuut voordat Ihlas Bebou Hoffenheim op voorsprong bracht, op aangeven van José Ángel Esmoris Tasende. Tiago Barreiros de Melo Tomás maakte gelijk voor Stuttgart met een assist van Wataru Endo, in de 80ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 1-1. Stuttgart is nu gedwongen zich te focussen op de kwalificatieronde ondanks het gelijkspel tegen Hoffenheim. In de laatste vijf wedstrijden heeft Stuttgart twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Hoffenheim twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was het twaalfde gelijkspel van Stuttgart dit seizoen. Dit betekent dat Stuttgart op de zestiende plaats eindigde en Hoffenheim op de twaalfde aan het einde van het seizoen. Dit betekent dat Stuttgart zich zal moeten kwalificeren voor een plaats in de Bundesliga.