Italië

Atalanta - Hellas Verona

Zaterdag won Atalanta haar thuiswedstrijd tegen Hellas Verona in de Serie A. De wedstrijd eindigde in 3-1. Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Darko Lazovic in de 11de minuut, op aangeven van Filippo Terracciano. Davide Zappacosta bracht in de 22ste minuut Atalanta op gelijke hoogte, met een assist van Luis Muriel. Direct na de rust bracht Mario Pasalic Atalanta op voorsprong. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Rasmus Højlund en bouwde de voorsprong uit met een assist van Ademola Lookman. Atalanta draaide daarmee de rollen om. In de laatste vijf wedstrijden heeft Atalanta drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Hellas Verona één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Teun Koopmeiners speelde de hele wedstrijd voor Atalanta en kreeg één gele kaart. Marten de Roon (Atalanta) speelden de hele wedstrijd. De volgende speeldag speelt Atalanta op zaterdag 27 mei om 20.45 uur in een uitwedstrijd tegen Internazionale. Hellas Verona ontvangt zondag 28 mei om 12.30 uur Empoli.