FC Volendam - Sparta Rotterdam

FC Volendam is zaterdag met de winst aan de haal gegaan in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het duel in de Eredivisie eindigde in 2-1. Koki Saito opende na slechts vijf minuten de score voor het bezoekende team scoorde uit een voorzet van Younes Namli. Xavier Mbuyamba bracht in de 37ste minuut FC Volendam op gelijke hoogte, op aangeven van Calvin Twigt. Maar FC Volendam had nog tijd voor een extra doelpunt. Mbuyamba vond het net opnieuw in de 91ste minuut, met een assist van Carel Eiting. In de laatste vijf wedstrijden heeft FC Volendam twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Sparta Rotterdam twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de vijfde overwinning met één doelpunt verschil van FC Volendam dit seizoen. De nederlaag was ook voor Sparta Rotterdam de vierde nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog twee speelronden voor de boeg staat FC Volendam op de dertiende plaats op de ranglijst terwijl Sparta Rotterdam de zesde plaats inneemt. In de volgende wedstrijd, op zondag 21 mei om 14.30 uur, speelt FC Volendam bij Go Ahead Eagles. Sparta Rotterdam speelt dan thuis tegen Cambuur in het Sparta-Stadion Het Kasteel.