Volendam koestert de spelhervatting: 'Elke trap is een kans'

Voor de twaalfde én dertiende keer dit Eredivisie-seizoen was FC Volendam zaterdag trefzeker uit een spelhervatting. Hoofdrolspelers Xavier Mbuyamba en Carel Eiting genieten van de cruciale zege op Sparta (2-1).

© ESPN
FC Volendam
FC Volendam
2 - 1
Sparta Rotterdam

Na een valse start van Volendam kopte Mbuyamba in de 37ste minuut de 1-1 binnen. In de extra tijd van de tweede helft maakte hij er met opnieuw een kopbal uit een hoekschop van Carel Eiting ook nog 2-1 van. 'We weten dat dat een wapen van ons is. Iedere week staan we hier wel een paar hoekschoppen en vrije trappen te nemen. Gelukkig kop ik er vandaag twee in', zegt de verdediger in gesprek met ESPN.

Eiting leverde met zijn voorzet op maat alweer zijn tiende assist van dit Eredivisie-seizoen. Gelukkiger is de middenvelder met de overwinning. 'Een fantastische stap, ik ben er hartstikke blij mee', verzekert hij.

'Fantastisch', noemt Eiting de spelhervattingen als wapen van Volendam. 'Je weet bij een corner of een vrije trap dat dit hem kan zijn. Dat geloof en die concentratie is er bij iedereen. Het is gewoon een heel goed gevoel dat het dan goed valt. Elke trap zie ik als een kans en kan de wedstrijd kantelen.'