Ook in Volendam is het weer raak: vijfde staking van het weekend

Ook de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam is zaterdagavond tijdelijk stilgelegd, omdat er een beker op het veld werd gegooid. Het is alweer de vijfde wedstrijd dit weekend in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen die tijdelijk gestaakt wordt.

© ESPN
FC Volendam
FC Volendam
2 - 1
Sparta Rotterdam

Sparta kende een vliegende start in het Kras Stadion: Koki Saito had de bal er al binnen twee minuten in liggen, maar de goal van de Japanner werd afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten later was het alsnog raak voor Saito. Hij kreeg de bal van Younes Namli en plaatste hem overtuigend in de verre hoek: 0-1.

Sparta kon die sterke start niet doortrekken en met name na het inbrengen van Henk Veerman wist Volendam meer en meer van zich af te bijten. In de 37ste minuut resulteerde dat in de gelijkmaker: Xavier Mbuyamba knikte binnen uit een hoekschop: 1-1.

Bij het vieren van die goal ging het echter weer mis op de tribunes. Er werd een beker op het veld gegooid en dus kon arbiter Jannick van der Laan niet anders dan affluiten en de spelers naar binnen sturen, volgens de nieuwe protocollen van de KNVB.