PEC Zwolle - Jong AZ

PEC Zwolle is bezig geweest met een goede serie in de Eerste Divisie. In de thuiswedstrijd tegen AZ II bleef de club voor de elfde wedstrijd achter elkaar ongeslagen. De wedstrijd in het MAC³PARK Stadion eindigde in 4-1.

PEC Zwolle nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Apostolos Vellios scoorde na 26 minuten, op aangeven van Davy van den Berg.

Younes Taha voerde de score verder op naar 2-0 na meer dan een half uur, op aangeven van Thomas Beelen.

Drie minuten later bouwde PEC Zwolle de voorsprong uit naar 3-0 toen Taha nog een keer de doelman passeerde. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Dean Huiberts en vergrootte de marge met een assist van Van den Berg.

Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Mexx Meerdink namens AZ II met een assist van Jurre van Aken. Maar AZ II was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, dat bracht de uiteindelijke score op 4-1.

PEC Zwolle heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl AZ II twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

PEC Zwolle speelt in de volgende wedstrijd uit tegen ADO Den Haag in het MAC³PARK Stadion, AZ II treft Den Bosch in de thuiswedstrijd op het AFAS Trainingscomplex. Beide wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 17 februari om 20.00 uur.