Zand in de motor bij Liverpool: ook Chelsea deelt dreun uit

Reacties

Na nederlagen tegen Atlético Madrid (1-0) en Watford (3-0) heeft Liverpool opnieuw een fikse tik op de neus gekregen. Chelsea was op Stamford Bridge te sterk voor de ploeg van coach Jürgen Klopp en kegelde The Reds uit het FA Cup-toernooi. 

Zand in de motor bij Liverpool: ook Chelsea deelt dreun uit
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Liverpool
Liverpool

Liverpool weet sinds kort weer wat verliezen is. In het huidige seizoen werd in 2019 drie keer verloren: de strijd om de Community Shield tegen Manchester City, het Champions League-duel met Napoli en de League Cup-wedstrijd tegen Aston Villa. Tegen Villa speelden The Reds met louter jonkies omdat bijna tegelijkertijd de strijd om de wereldbeker bezig was. In de Premier League was Liverpool simpelweg niet te verslaan. Tót afgelopen zaterdag. Op bezoek bij Watford werd met liefst 3-0 verloren. Omdat de voorsprong in de Premier League met 22 punten (met een wedstrijd meer) nog enorm is op Manchester City zijn er geen redenen om te twijfelen aan de eerste landstitel sinds 1990, maar omdat er in februari ook al van Atlético Madrid werd verloren in de Champions League rijst toch de vraag: zit er zand in de Liverpool-motor?

Liverpool kreeg op Stamford Bridge de kans om de twijfels weg te nemen, maar dat lukte niet. Na dertien minuten stond er voor Liverpool namelijk wéér een achterstand op het scorebord in het duel om een plek in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. Chelsea begon stormachtig aan het duel met Liverpool, waar Jürgen Klopp onder anderen Mohamed Salah, Georginio Wijnaldum, Alisson Becker en Trent Alexander-Anrold rust gaf. Virgil van Dijk speelde wel en zag hoe Fabinho de bal zomaar inleverde en daarmee de aanleiding gaf voor de 1-0. Vervolgens ging ook doelman Adrián pijnlijk in de fout na een schot van Willian. De bal ging via zijn buik binnen.

© Pro Shots

Waar Liverpool tegen Watford amper grote kansen creëerde, daar waren die er op Stamford Bridge wel. Het was echter aan Kepa Arrizabalaga te danken dat de 1-1 niet viel voor rust. De Spaanse doelman bracht in één aanval tot drie keer toe redding op schoten van Sadio Mané, Divock Origi en Curtis Jones en frustreerde Liverpool daarmee in de jacht op de gelijkmaker, die er dan ook niet zou komen in de eerste helft.

Omdat het máár 1-0 stond, leek er voor Liverpool nog weinig aan de hand, maar na ruim een uur kwam bekeruitschakeling wel erg dichtbij. Nadat Mason Mount al de lat had geraakt, was het Ross Barkley die op Adrián afging en de 2-0 achter de Spanjaard legde.

Vervolgens leek Liverpool rijp voor de slacht, want Chelsea, waar de achttienjarige Billy Gilmour uitblinker was, kreeg via Pedro en Olivier Giroud heel snel na de 2-0 twee enorme kansen op de 3-0. Eerst ging Pedro helemaal alleen op Adrían af, maar de Spaanse aanvaller twijfelde veel te lang en kwam vervolgens met een slap balletje dat zijn landgenoot simpel kon tegenhouden. Adrián had vervolgens een geweldige reactie in huis om een poging van Giroud ternauwernood tegen de onderkant van de lat te tikken.

Het beperkte slechts de schade voor Liverpool, want zelf kwam de ploeg nauwelijks meer tot groot gevaar. Ook invaller Salah kon uitschakeling niet meer voorkomen. Waar Liverpool dit seizoen vier Engelse prijzen had kunnen winnen, blijft er nog maar één over. Na de Community Shield en de League Cup gaat ook de FA Cup niet naar Anfield. Wat rest is de landstitel. En hoewel The Reds in een dalletje zitten, kan dat toch écht niet meer fout.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.