Deze reeksen kwamen ten einde na onverwachte nederlaag Liverpool

Reacties

Dat de ongeslagen reeks van Liverpool weleens ten einde kon komen, daar werd aan gedacht. Maar dat dit zaterdagavond al gebeurde tegen degradatiekandidaat Watford werd niet voorzien. Liverpool ziet door de 3-0 nederlaag op Vicarage Road een aantal mooie reeksen beëindigd worden.

Deze reeksen kwamen ten einde na onverwachte nederlaag Liverpool
© Pro Shots
Watford
Watford
3 - 0
Liverpool
Liverpool

Zo had Liverpool liefst achttien wedstrijden op rij gewonnen in de Premier League. Dat competitierecord werd vorige week tegen West Ham United (3-2 overwinning) gepakt, maar dus niet uitgebreid. Dit betekent ook dat Liverpool en Manchester City voorlopig de recordhouders zijn op dit gebied, ook de huidige nummer twee van de Premier League boekte in het verleden achttien overwinningen op rij. Dit was in 2017.

Liverpool bleef liefst 422 dagen zonder nederlaag in de Premier League, de laatste keer dat werd verloren was tegen Man City op 3 januari 2019. Sindsdien sloot Liverpool liefst 44 duels af zonder nederlaag. De club haalde dit seizoen de ongeslagen reeksen van Nottingham Forest (42 in 1977/78) en Chelsea (40 in 2004/05) in, maar reikte niet tot de 49 ongeslagen Premier League-duels van Arsenal.

Omdat Liverpool zaterdagavond ook niet tot scoren kwam tegen Watford, komt ook de doelpuntenreeks van de koploper ten einde. Op 3 maart 2019 kwam Liverpool voor het laatst niet tot scoren in de Premier League, in de derby tegen Everton (0-0). Sindsdien volgden er 36 duels met telkens minimaal één goal van Liverpool. Het record van – wederom – Arsenal (55 achtereenvolgende duels met een goal) kwam voor dit seizoen nog niet in beeld, maar is nu definitief uit zicht geraakt door de 3-0 bij Watford.

Voor de kansen op een Premier League-titel betekent de nederlaag inmiddels niet heel veel meer voor Liverpool, de voorsprong op nummer twee Man City werd immers al flink uitgebreid de laatste maanden. Toch betekent de nederlaag dat Liverpool aan het einde van het seizoen mogelijk alsnog een record misloopt. Als Man City het inhaalduel met Arsenal winnend afsluit, verkleint de runner-up het gat met de koploper tot negentien punten. Met dit aantal punten voorsprong op stadgenoot Manchester United werd Manchester City in 2018 kampioen. Dit is in het Premier League-tijdperk een record.

Blijft er dan helemaal niets meer over voor Liverpool? Ach, de eerste Premier League-titel in 1990 zal een waar volksfeest opleveren in (het rode deel van) Liverpool. En mogelijk wordt het ook nog de vroegste titel ooit in de Premier League. Manchester United kroonde zich op 14 april 2001 tot kampioen en is daarmee nog steeds de jongste kampioen. Voor 14 april 2020 speelt Liverpool nog vijf competitiewedstrijden, waarin het de titel veilig kan stellen voor toch nog een record.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar één schot op doel: 'Veelzeggend voor de onmacht van Liverpool'
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.