Sensationeel: Liverpool verliest ongeslagen status na totale ineenstorting

Reacties

Liverpool heeft voor het eerst dit seizoen verloren in de Premier League. Verrassend genoeg was het degradatiekandidaat Watford dat een einde maakte aan de reeks zonder nederlaag, terwijl Liverpool zaterdag op jacht ging naar de negentiende competitiezege op rij. Dat zou een nieuw record hebben betekend.

Sensationeel: Liverpool verliest ongeslagen status na totale ineenstorting
© Pro Shots
Watford
Watford
3 - 0
Liverpool
Liverpool

Liverpool stuitte op Vicarage Road op een uitermate stugge tegenstander. Watford-manager Nigel Pearson leek de tactiek die Atlético Madrid onlangs hanteerde bij de 1-0 zege op The Reds in de Champions League zorgvuldig te hebben bestudeerd. De ruimtes werden extreem klein gehouden door Watford, waardoor Liverpool amper voor gevaar zorgde. Tegelijkertijd waren de uitbraken van de thuisploeg regelmatig veelbelovend.

In de tiende minuut liet Gerard Deulofeu met een gedraaid schot richting de kruising Liverpool al schrikken. De bal ging net over, maar de Spanjaard bleef een grote bron van zorgen voor de defensie van de Premier League-koploper. Des te frustrerender voor Pearson was het dat zijn sterspeler na ruim een halfuur geblesseerd raakte. Deulofeu liep een zware knieblessure op in duel met Virgil van Dijk en verliet het veld per brancard. Watford bleef gevaarlijk en kreeg vlak voor rust nog een grote mogelijkheid via Troy Deeney, maar opnieuw liep het net goed af voor Liverpool.

Liverpool had halverwege slechts één schot laten noteren. Het aantal doelpogingen was pas voor de tweede keer in het tijdperk met Jürgen Klopp als manager (172 competitieduels) na de eerste helft in een Premier League-wedstrijd zo laag. De Duitser besloot bij de start van de tweede helft nog niet te wisselen, maar er werd al snel gedwongen in de grijpen. Niet onverdiend kwam Watford in de 54ste minuut op voorsprong. Uit een lage voorzet van Abdoulaye Doucouré knalde Ismaïla Sarr de bal van dichtbij voorbij Alisson Becker: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort daarna zette Watford de Liverpool-defensie opnieuw te kijk. Troy Deeney lanceerde met een prachtige dieptepass Sarr en die rondde oog in oog met Alisson uitstekend af met een lobje: 2-0. Klopp probeerde de wedstrijd met wissels te kantelen. Adam Lallana viel in voor Georginio Wijnaldum en raakte even later de paal met een afstandsschot. Divock Origi kwam als vervanger van Alex-Oxlade Chamberlain in het veld, waarmee het slotoffensief van Liverpool echt was begonnen.

Liverpool drukte naar voren, maar achterin ging het van kwaad tot erger. Sarr onderschepte een verkeerde terugspeelbal van Trent Alexander-Arnold en legde af op Deeney, die de avond nog wonderlijker maakte door voor de 3-0 te zorgen. Het scheelde weinig of het was daarna nog 4-0 geworden via Sarr, die de bal net naast schoot toen hij opnieuw vrij voor Alisson werd gezet. Het bleef bij drie tegengoals voor Liverpool.

Voor de titelrace heeft het weinig consequenties. De voorsprong van Liverpool is nog altijd gigantisch: een marge van 22 punten ten opzichte van nummer twee Manchester City. Onderin heeft Watford een geweldige stap gezet, de club is dankzij de wonderbaarlijke zege boven de rode streep geklommen en staat nu zeventiende.

Maar één schot op doel: 'Veelzeggend voor de onmacht van Liverpool'
Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.