Willem II wéér hofleverancier Elftal van de Week, PSV krabbelt zichtbaar op

Reacties

Willem II is voor de tweede week op rij hofleverancier van VI's Elftal van de Week, dit keer na de zestiende speelronde in de Eredivisie. De stuntzege van de Tilburgers bij Ajax levert liefst vijf (!) spelers een uitverkiezing op. Ook het opkrabbelende PSV levert twee spelers.

Willem II wéér hofleverancier Elftal van de Week, PSV krabbelt zichtbaar op
© Pro Shots

Het Willem II van trainer Adrie Koster opende het Eredivisie-weekend vrijdagavond met een zeer verrassende overwinning bij het ongenaakbaar geachte Ajax: 0-2. Dat was voor de toch al goed presterende Tricolores een bevestiging van de goede vorm van de laatste weken. Zo werd er vorige week nog met 4-0 gewonnen van Sparta Rotterdam, hetgeen al drie spelers een plekje opleverde in ons bijzondere team.

Toen waren het Freek Heerkens, Ché Nunnely en Mike Trésor Ndayishimiye die namens Willem II in het Elftal van de Week stonden. Van dat drietal keert deze week alleen Ndayishimiye terug, hij is zelfs onze Speler van de Week geworden. Hij wordt vergezeld door keeper Timon Wellenreuther en centrumverdedigers Jordens Peters en Sebastien Holmén, die met z'n drieën cruciaal waren in het houden van de nul. Ook middenvelder Pol Llonch is geselecteerd.

Vóór Wellenreuther en náást Peters en Holmén staat Deyovaisio Zeefuik, de back van FC Groningen completeert de defensie. Hij verloor met zijn ploeg weliswaar van FC Utrecht (0-1), maar maakte toch indruk. Op het middenveld krijgen Willem II'ers Ndayishimiye en Llonch gezelschap van Rodney Kongolo (trefzeker namens SC Heerenveen, op bezoek bij RKC Waalwijk) en Mohamed Ihattaren.

Het toptalent van PSV scoorde tegen Fortuna Sittard (5-0) vanaf de penaltystip, maar speelde sowieso een uitstekende wedstrijd. Ook zijn ploeggenoot Steven Bergwijn is verkozen, hij wordt in de aanvalslinie geflankeerd door Steven Berghuis (met Feyenoord 0-0 bij Vitesse) en Oussama Idrissi. De aanvaller van AZ was op bezoek bij PEC Zwolle (0-3) de grote man.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.