Gemeente verzoekt scholen om kinderen vrij te geven voor huldiging Feyenoord

Reacties

De gemeenteraad van Rotterdam heeft de scholen verzocht om de kinderen vrij te geven voor de huldiging van Feyenoord. De reden is dat deze 'bijzondere omstandigheid' een 'prachtig feest is waar iedereen bij moet zijn'. Zo wordt de belangrijkste bijzaak van het leven toch even hoofdzaak.

Gemeente verzoekt scholen om kinderen vrij te geven voor huldiging Feyenoord
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

In totaal waren er 27 stemmen vóór het plan en twaalf stemmen tegen. De VVD, PvdA, PvdD, CU en de SP zagen dit niet zitten. Een belangrijke nuance is dat alleen leerlingen die geen toetsen en examens hebben de mogelijkheid krijgen om de huldiging live mee te maken. 'Dit plan is om smoesjes als "schoolziekte" en spijbelen te voorkomen.'

De motie ingediend door GroenLinks en D66 is aangenomen. Dat houdt in dat alle scholen zelf de keuze krijgen om hun leerlingen vrijaf te geven voor de huldiging. Fractievoorzitter van GroenLinks Judith Bokhove riep alle examenleerlingen wel op om naar school te komen. 'Je hart mag bij de huldiging liggen, je hoofd moet bij de examens zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Feyenoord kan zondag kampioen van Nederland worden. Er zijn nog drie speelrondes te spelen in de Eredivisie, maar bij een zege op Go Ahead Eagles kunnen de Rotterdammers niet meer achterhaald worden. De eventuele huldiging vindt op maandag plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.