Wondergoal Spierings tegen Heerenveen niet genoeg voor nieuwe RKC-opsteker

Reacties

SC Heerenveen blijft meer dan uitstekend draaien in de Eredivisie. De Friezen wonnen zondagmiddag met de nodige moeite bij RKC Waalwijk, dat dankzij een absolute wereldgoal van Stijn Spierings een puntje leek te gaan pakken.

Wondergoal Spierings tegen Heerenveen niet genoeg voor nieuwe RKC-opsteker
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 3
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Beide ploegen konden tot zondagmiddag met recht zeggen dat ze uitstekend in vorm waren. RKC boekte vorige week bijvoorbeeld de eerste uitzege van het seizoen, bij FC Utrecht. Sowieso is de promovendus de laatste weken goed bezig: alleen Ajax, AZ en Feyenoord pakten sinds 1 november meer punten in de Eredivisie dan de ploeg van trainer Fred Grim. Heerenveen won op zijn beurt vijf van de voorgaande acht duels, daar kwam in Waalwijk een nieuwe zege bij.

De Friese openingsgoal kondigde zich in Waalwijk al vanaf (letterlijk) de eerste minuut aan. Toen ging Chidera Ejuke er namelijk vandoor: hij dribbelde zichzelf fraai vrij, maar treuzelde te lang en kwam niet tot schieten. Dat was de eerste van veel Heerenveen-kansen. Ejuke kreeg in de levendige openingsfase nog twee kansen, spits Jens Odgaard kopte de bal recht op RKC-keeper Etiënne Vaessen, Joey Veerman kreeg de bal net niet lekker mee na een goed passje van Hicham Faik en Mitchell van Bergen schoot ver voorlangs. Daar stelde de thuisploeg slechts een schotje van Dylan Vente tegenover.

De 0-1 in de 25ste minuut was dan ook volkomen logisch én bijzonder fraai bovendien. Rodney Kongolo vond Ejuke met een fraaie pass, waarna de Nigeriaan de mee opgekomen Sherel Floranus met een steekballetje aan het werk zette. De back verstuurde vervolgens een lage voorzet richting de inmiddels doorgelopen Kongolo, die zijn ploeg van dichtbij simpel op voorsprong kon zetten.

Volle buit
RKC was daarna lange tijd niet bij machte om écht lastig te zijn voor de bezoekers, die op hun beurt verzuimden om de trekker echt over te halen. En zo kon het een kwartier voor tijd plotseling 1-1 worden. Stijn Spierings kreeg de bal ver buiten de zestien in zijn bezit en ramde de gelijkmaker werkelijk grandioos in de bovenhoek. Dat leek het startsein te zijn voor de ommekeer, maar een enorme knal van Darren Maatsen belandde via de onderkant van de lat nét niet binnen.

Maar juist toen RKC de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, sloeg Heerenveen aan de overkant toe. Anders Dreyer stuurde Odgaard weg, zijn Deense landgenoot ontsnapte aan buitenspel en omspeelde Vaessen, waarna hij vanuit een zeer moeilijke hoek de 1-2 binnenschoot. Invaller Dreyer was in blessuretijd nog een keer belangrijk, aangezien hij zelf de eindstand bepaalde met een fraaie knal. Daarmee bezorgde hij de Friezen de volle buit, door die zege staat Heerenveen nu vijfde. RKC blijft hekkensluiter.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
RKC Waalwijk Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.