RKC helemaal terug in de race na zege op onthutsend slecht FC Utrecht

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag de eerste uitoverwinning van het seizoen geboekt. Tegen een onherkenbaar FC Utrecht werd in de tweede helft het verschil gemaakt. Het duel in speelronde vijftien van de Eredivisie was voor de neutrale toeschouwer geen pretje om naar te kijken, maar RKC zal ontzettend blij zijn met opnieuw belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 1
RKC Waalwijk

In de eerste helft werd het publiek in De Galgenwaard allesbehalve vermaakt. De statistieken in de rust waren veelzeggend: de enige club met een poging tussen de palen in de eerste 45 minuten was RKC. De bezoekers waren vlak voor rust dicht bij een doelpunt via Saïd Bakari, maar doelman Maarten Paes redde.

In de tweede helft was het niet veel beter in Utrecht, hoewel het verrassingselement voor wat entertainment zorgde. RKC, sinds 1 september hekkensluiter in de Eredivisie, kwam op voorsprong tegen subtopper FC Utrecht. Melle Meulensteen kopte twintig minuten voor tijd raak na een vrije trap van Clint Leemans.

Het was een bevestiging van de Brabantse vorm, in november pakte RKC immers een punt meer dan in de voorgaande zestien wedstrijden op het hoogste niveau bij elkaar. Vorige maand werd gewonnen van Heracles Almelo (2-0) en in de vorige speelronde werd het 1-1 tegen FC Emmen.

Tegen FC Utrecht werden er dus weer drie belangrijke punten bijgeschreven door RKC, dat de eerste uitoverwinning van het seizoen boekte. De achterstand op nummer zeventien ADO Den Haag, dat eerder in de speelronde kansloos verloor van Heracles Almelo, bedraagt nu nog maar drie punten. Eind oktober bedroeg de achterstand van RKC op de concurrentie nog zeven punten. FC Utrecht blijft op 23 punten staan in de Eredivisie en staan daarmee voorlopig zevende.