Walker pikt Belg met Eredivisie-verleden eruit: 'Hij was schandalig goed'

Reacties

Kyle Walker speelde bij Manchester City en Tottenham Hotspur al samen met sterren als Gareth Bale, Kevin De Bruyne, Luka Modric en Harry Kane. Toch koos de Engelse rechtsback voor Mousa Dembélé als een van de beste spelers met wie hij heeft samengespeeld.

Walker pikt Belg met Eredivisie-verleden eruit: 'Hij was schandalig goed'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Walker schoof aan bij de podcast van voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand en kreeg onder meer de vraag wie de twee beste spelers zijn met wie hij in zijn loopbaan heeft samengespeeld. De 33-jarige verdediger noemde allereerst David Silva, jarenlang zijn ploeggenoot bij City. 'Hij maakte van een slechte pass een goede pass, hij liet je er beter uitzien. David was zo goed. Kevin is een allrounder, maar David had meer individuele klasse.'

Vervolgens noemde Walker ook Dembélé, die voor zijn periode in Engeland in de Eredivisie bij AZ en Willem II speelde. 'Hij was schandalig goed. Het enige dat Dembéle niet had, waren goals en assists. Maar hij had ongelooflijk veel talent, dat zou gewoon niet mogen', zei Walker over zijn voormalige ploeggenoot bij Spurs, die in zijn ogen ook makkelijk zou meekunnen in het huidige elftal van City. 'Dat weet ik één miljoen procent zeker.'

Dembélé speelde tot de zomer van 2019 bij Spurs, voordat hij zijn loopbaan in China afsloot bij Guangzhou City. De voormalige middenvelder kwam in 2012 over van Fulham en was vervolgens jarenlang een vaste waarde bij de ploeg uit Noord-Londen, waar met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen op dat moment meer Belgische internationals speelden. Walker was in die ploeg de rechtsback, totdat City hem in 2017 wegkocht.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer M. Dembélé
Meer over M. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.