Spurs hard onderuit bij Newcastle op ongelukkige middag voor Van de Ven

Reacties

Tottenham Hotspur is zaterdagmiddag hard onderuit gegaan in de Premier League. Micky van de Ven kende geen gelukkige middag, de Oranje-international zag er bij de drie eerste doelpunten van Newcastle United niet goed uit.

Spurs hard onderuit bij Newcastle op ongelukkige middag voor Van de Ven
Newcastle United
Newcastle United
4 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Van de Ven maakt dit seizoen na zijn komst naar de Premier League razendsnel naam met zijn snelheid en resolute slidings. Afgelopen week stelde analyticus Jamie Redknapp nog dat de 22-jarige verdediger even goed kan worden als Virgil van Dijk. Maar nu zal er waarschijnlijk kritiek klinken, omdat de voormalig speler van FC Volendam direct betrokken was bij drie van de vier tegengoals. 

Tottenham had via Timo Werner al een grote kans gemist, toen Alexander Isak na een half uur wel toesloeg na matig verdedigen bij Spurs. Eerst liet rechtsback Destiny Udogie zich aftroeven door Anthony Gordon bij een lange bal, vervolgens gleed Van de Ven uit toen Isak een kapweging maakte. De Zweedse aanvaller schoot vervolgens overtuigend binnen: zijn twintigste goal van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spurs was nauwelijks van die tegengoal bekomen of het ging weer mis. Dit keer was het Gordon die naar zijn rechterbeen kapte. Weer bleef Van de Ven niet op zijn benen staan en weer was Spurs-doelman Guglielmo Vicario geklopt. Vijf minuten na rust ging het vervolgens opnieuw mis. Na balverlies van Heung-Min Son werd Van de Ven op snelheid geklopt door Isak, die bekwaam afrondde: 3-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo was het de 24-jarige ex-speler van Willem II die op St. James' Park de show stal. Voor Isak was het al het zesde thuisduel op rij in de Premier League waarin hij scoorde. Spurs probeerde wel iets terug te doen, maar Martin Dubravka had in twee instanties een antwoord op een schot van Werner. In plaats daarvan kopte verdediger Fabian Schär uit een corner nog de 4-0 tegen de touwen.

Newcastle boekte daardoor de derde overwinning in vier Premier League-duels, maar staat nog wel tien punten achter op Spurs. Dat verloor voor het eerst sinds 16 maart (3-0 bij Fulham) weer en moet na de grootste nederlaag van het seizoen vrezen voor een ticket voor de Champions League, al moet nummer vier Aston Villa zondag op bezoek bij titelkandidaat Arsenal. 

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
35
25
5
5
85-28
+57
80
2
Manchester City
34
24
7
3
82-32
+50
79
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
5
Tottenham Hotspur
33
18
6
9
67-52
+15
60
6
Manchester United
34
16
6
12
52-51
+1
54
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.