'Zou niet weten waarom Van de Ven niet het niveau van Van Dijk aan kan tikken'

Reacties

Micky van de Ven kan terugkijken op een geslaagd weekend met Tottenham Hotspur. De linkspoot zag zijn ploeg van Nottingham Forest winnen (3-1) en zelf kwam hij ook nog eens tot scoren. Na afloop werd Van de Ven vergeleken met Virgil van Dijk en was Spurs-trainer Ange Postecoglu ook lovend over hem.

'Zou niet weten waarom Van de Ven niet het niveau van Van Dijk aan kan tikken'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Van de Ven - die sinds zijn komst naar Tottenham direct een vaste waarde is geworden voor Postecoglu - leverde zondag een puike prestatie. De verdediger zorgde er enkele minuten na rust voor dat zijn club op voorsprong kwam tegen Forest. Het was de tweede goal die Van de Ven dit seizoen in de Premier League maakte, en wat voor een. Van de Ven schoot kiezelhard raak vanaf de zestien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de Engelse media viel het optreden van Van de Ven op. Hij werd door de Daily Mail beoordeeld met een keurige 8. 'Zelfs wanneer hij uit positie is, kan hij zich nog snel herstellen. Een geweldige eerste goal in het stadion van Spurs', zo doelt het medium nog op de treffer die hij eerder dit seizoen maakte bij Luton Town.

Potentieel van Van de Ven
Postecoglu kreeg na afloop wat vragen over de prestaties van Van de Ven. Hoe goed denkt de coach eigenlijk dat de Nederlander kan worden? 'Ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dat hij de echte vastberadenheid heeft om de beste te worden. Hij doet dit elke dag en levert geweldig defensief werk. Vandaag was ook een geweldige goal.'

Wie wel weet hoe goed Van de Ven kan worden, is Jamie Redknapp. De analist vergeleek de Nederlander met niet de minste landgenoot die ook in de Premier League actief is: Virgil van Dijk. 'Ik zou niet weten waarom Van de Ven het niveau van Van Dijk niet aan zou kunnen tikken als hij blessurevrij blijft. Toen Van Dijk dezelfde leeftijd had, presteerde hij niet zoals Van de Ven dat nu doet. Hij wordt alleen maar beter en beter.'

Bekijk hier al onze video's
Meer M. van de Ven
Meer over M. van de Ven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.