Van Bronckhorst met duidelijke cijfers onderuit bij debuut in China

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft weinig plezier beleefd aan zijn debuut in de Chinese Super League, dat door de coronacrisis zo'n vier maanden werd uitgesteld. In zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van Guangzhou R&F ging de voormalig trainer Feyenoord met duidelijke cijfers onderuit tegen Shenzhen FC

Van Bronckhorst met duidelijke cijfers onderuit bij debuut in China
© Guido Albers
Shenzhen
Shenzhen
3 - 0
Guangzhou City
Guangzhou City

Het duel met de ploeg van trainer Roberto Donadoni, vorig seizoen vijftiende in de Super League, staat in China bekend als de Dong Derby. En die begon al meteen slecht voor de ploeg van Van Bronckhorst, afgelopen seizoen de nummer twaalf van China. Na 29 minuten maakte verdediger Li Songyi een eigen doelpunt, door de bal na een vrije trap licht te toucheren.

In de tweede helft kon de ploeg van Van Bronckhorst zich niet oprichten. Door twee rake penalty's van Harold Preciado en Gao Lin liep Shenzhen verder uit. De eerste strafschop werd veroorzaakt door Mousa Dembélé, samen met de Israëlische topschutter Eran Zahavi en de Braziliaan Renatinho de vedette, bij de tweede ging verdediger Wei Qiao klungelig in de fout.

Zo liep de start van de Chinese Super League uit op een teleurstelling voor Van Bronckhorst, die begin januari bij zijn aankomst nog aankondigde dit seizoen hoger te willen eindigen dan de twaalfde plaats. Die eindklassering was voor de partnerclub van Ajax ook reden na vierenhalf jaar te breken met Dragan Stojkovic. Shanghai Shenhua is donderdag de volgende tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chinese Super League
Meer over Chinese Super League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.