Kampioen van China houdt opeens op met bestaan

Reacties

Jiangsu FC werd in november voor het eerst in de geschiedenis kampioen van China, maar zal zijn landstitel niet gaan verdedigen. Zondag hebben de clubeigenaren de stekker uit de vereniging getrokken. Het is nog onduidelijk wat dit nieuws betekent voor het Italiaanse Internazionale.

Kampioen van China houdt opeens op met bestaan
© Pro Shots

Inter is net als Jiangsu in handen van de Suning Holdings Group, maar dit bedrijf lijkt door de coronacrisis van plan om zich volledig terug te trekken uit de sportwereld. In een statement wordt bekendgemaakt dat alle teams van Jiangsu FC 'vanwege oncontroleerbare omstandigheden' niet zijn ingeschreven voor de aankomende competities.

Dat betekent dus ook dat de Chinese landskampioen ontbreekt in het nieuwe seizoen van de Chinese Super League. Een andere ploeg zal het Aziatische Champions League-ticket moeten overnemen.

De Suning Holdings Group meldt dat het nog op zoek is naar een koper voor de club. Die is echter al te laat om de ploegen voor het nieuwe seizoen toch te kunnen laten meedoen. Of Inter nu ook in de verkoop gaat, is nog onduidelijk. Volgens verschillende Chinese media ligt dit wel in de lijn der verwachting.

Wat er met de spelers van Jiangsu Suning gaat gebeuren is ook nog maar de vraag. Bij de Chinese kampioen staan onder meer Joao Miranda en Éder op de loonlijst. Zij kwamen allebei over van Inter. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.