Van Bronckhorst bespreekt ambities bij aankomst in China

Reacties

Giovanni van Bronckhorst is officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Guangzhou R&F. De voormalige coach van Feyenoord liet direct al blijken zich niet alleen om de prestaties van het eerste elftal te zullen bekommeren.

Van Bronckhorst bespreekt ambities bij aankomst in China
© Guido Albers

Guangzhou R&F eindigde in het voorbije seizoen als twaalfde in de Chinese Super League en dat was voor de clubleiding niet goed genoeg. Coach Dragan Stojkovic moest vertrekken en de club wil nu doorpakken, zeker omdat er extra kansen worden gezien door de invoering van het salarisplafond. Met Mousa Dembélé en Eran Zahavi heeft de ploeg al twee internationale sterren in de selectie.

Van Bronckhorst kreeg direct alle faciliteiten te zien en liet blijken onder de indruk te zijn. Over de komende periode zei de 44-jarige oud-international: 'Ik wil zo snel mogelijk kennismaken met het team, de kwaliteiten leren kennen en dan bouwen aan een sterk elftal. Ik merk dat iedereen gemotiveerd is en wil bijdragen aan de ontwikkeling van de club.'

Niet alleen moet er volgend seizoen een betere klassering komen, Guangzhou R&F moet als geheel ook groeien. Van Bronckhorst: 'Het gaat er ook om de faciliteiten van de club te verbeteren. Spelers brengen hier veel tijd door en we moeten hard werken om een betere omgeving voor ze te creëren.'

De clubleiding heeft al duidelijke doelen uitgesproken, Guangzhou R&F moet naar de Chinese top geleid worden, alleen is het nog onduidelijk hoe snel dat kan gebeuren. 'We moeten samenvatten wat er vorig seizoen is misgegaan, maar tegelijkertijd weten we ook dat het voorbij is en we een nieuw seizoen tegemoet gaan. Als we willen stijgen, moeten we vanaf de eerste dag heel hard werken en dat is wat mijn team en ik gaan doen', aldus Van Bronckhorst.

Met Jean-Paul van Gastel en Arno Philips heeft Van Bronckhorst twee Nederlandse stafleden meegenomen naar China. Hij heeft nog zo'n twee maanden om toe te werken naar de start van het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.