'Nieuwe rel rond Arnautovic: enfant terrible eist vier miljoen van Chinese club'

Reacties

Marko Arnautovic is in China het middelpunt van een transferrel. De Oostenrijks international, die op het EK in opspraak raakte door provocerend te juichen, wil dat zijn huidige club Shanghai Port vier miljoen aan hem betaalt. BILD legt uit wat er precies aan de hand is.

'Nieuwe rel rond Arnautovic: enfant terrible eist vier miljoen van Chinese club'
© Pro Shots

Hoewel het contract van Arnautovic in China nog tot december 2022 loopt, staat de Oostenrijker op het punt te vertrekken naar het Italiaanse Bologna. Club en speler zijn het al eens over een contract voor drie jaar en de Chinezen hebben ook al ingestemd met het ontbinden van zijn contract. Toch komt het nog niet tot een akkoord.

Arnautovic zou immers een 'ontslagvergoeding' van liefst vier miljoen euro willen ontvangen. De Chinese club wil daar niet aan. Advocaten van Bologna zouden de aanvaller nu ondersteunen in zijn strijd met de Chinese club. Als de zaak langer dan twee weken duurt, trekt de Italiaanse club zich terug.

De oud-speler van FC Twente speelt sinds 2019 in China en doet dat niet onverdienstelijk. Tot nu toe maakte hij negentien doelpunten in 33 competitiewedstrijden. Op het EK bleef het bij die ene tegen Noord-Macedonië voor de 91-voudig international. 

Spelersprofiel

M. Arnautović


Geboortedatum:
19 april 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Wien
Nationaliteit
Oostenrijk
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Internazionale
Nationaal team:
Oostenrijk
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chinese Super League
Meer over Chinese Super League
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer M. Arnautović
Meer over M. Arnautović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.