Strijd om Pellè kan losbarsten na bevestigd vertrek uit China

Reacties

Het hing al even in de lucht en is nu officieel: het Chinese avontuur van Graziano Pellè is voorbij. De Italiaanse spits verlengt zijn aflopende contract bij Shandong Luneng niet en gaat met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe uitdaging. Interesse is er genoeg.

Strijd om Pellè kan losbarsten na bevestigd vertrek uit China
© Pro Shots

De 35-jarige Pellè speelde vierenhalf jaar voor Shandong Luneng, dat de aanvaller in de zomer van 2016 overnam van Southampton. Pellè kwam tot 133 wedstrijden voor de Chinese club en wist daarin 63 keer te scoren. Zijn laatste wedstrijd was de gewonnen bekerfinale tegen Jiangsu Suning, waarin Pellè de beslissende 0-2 maakte. Het betekende zijn eerste prijs in Chinese dienst.

In december werd bekend dat de clubs in de Chinese Super League zich vanaf dit kalenderjaar moeten houden aan een zeer strikt salarisplafond, waarbij buitenlandse spelers niet meer dan drie miljoen euro mogen verdienen. Pellè kreeg een veelvoud van dat bedrag bij Shandong Luneng en het is dan ook geen verrassing dat hij besloten heeft om niet bij te tekenen.

Pellè kan nu transfervrij tekenen bij een nieuwe club en wordt in de wandelgangen in verband gebracht met Italiaanse topclubs als Juventus, Internazionale en AC Milan. Vanuit Engeland is er vermeende belangstelling van West Ham United voor de voormalig speler van AZ en Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.