Promotie lonkt voor Belgische tak van City Group

Reacties

Lommel SK is nog vier wedstrijden verwijderd van een terugkeer op het hoogste niveau in België. De club bereikte woensdag de finale van de play-offs in de Challenger Pro League door Zulte-Waregem uit te schakelen.

Promotie lonkt voor Belgische tak van City Group
© Pro Shots
Lommel
Lommel
1 - 0
Zulte Waregem
Zulte Waregem

Voordat Lommel zich in 2003 door financiële problemen terugtrok, speelde de club jaren op het hoogste niveau van België. Lommel maakte met onder meer twee fusies een nieuwe start en is sinds 2020 in handen van de City Football Group uit Abu Dhabi, waardoor er ook een samenwerking is ontstaan met onder andere Manchester City en Troyes.

Sinds de overname probeert City om Lommel (op archiefbeeld tegen FC Eindhoven) naar de Jupiler Pro League te krijgen. Nu is de club dichtbij. Lommel liep directe promotie net mis, maar kan nu alsnog de doelstelling halen door in de finale van de play-offs te sterk te zijn voor KMSK Deinze, de nummer drie van de competitie. Het vertrouwen is in ieder geval groot na het uitschakelen van Zulte-Waregem, de club van Ruud Vormer en Ennio van der Gouw.

'We hebben het niet echt uitzonderlijk gevierd, maar we zijn wel heel tevreden dat we het hebben gehaald', vertelt Harm van Veldhoven tegen de VRT. De voormalig trainer en technisch directeur van Roda JC Kerkrade is voorzitter van Lommel, de club die hij als speler en trainer diende. 'We hebben ook niet veel tijd om te vieren, want we moeten zondag alweer spelen, dus er is nog een lange weg te gaan. Maar we zijn heel blij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Veldhoven denkt dat Lommel de volgende stap kan zetten op 5 en 12 mei. 'We zijn met vallen en opstaan tot hier gekomen. We hebben de rechtstreekse promotie net niet gehaald, maar dit geeft nu wel een enorme boost. Je voelt dat iedereen gretig is om door te zetten. Als we verderzetten wat we de laatste weken aan het doen zijn, is alles nog mogelijk. Zondag komt Deinze eraan, ook niet de minste ploeg, maar het vertrouwen is er.'

Bij een zege over twee wedstrijden, moet Lommel SK nog een laatste horde nemen. Op 19 mei en 26 mei wacht er dan nog een laatste dubbele ontmoeting tegen de nummer twee uit de Relegation Play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lommel
Meer over Lommel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.