Kuijt gaat af met Beerschot en ziet concurrentie naderen

Dirk Kuijt heeft woensdagavond een flinke domper te verwerken gekregen met Beerschot in de strijd om promotie. Hij verloor met 3-0 van directe concurrent Lommel SK en ziet daarmee de ploegen onder ze naderen.

Lommel
Lommel
3 - 0
Beerschot
Beerschot

Beerschot begon het duel als koploper van het tweede niveau van België. Met Lommel trof het één van de vele ploegen die strijden om de bovenste twee plekken, die goed zijn voor directe promotie. Al snel liep het duel echter uit op een ravage voor de ploeg van Kuijt. Binnen drie minuten opende Juho Talvitie namens Lommel de score na een prima uitgespeelde counter.

Net voor rust liep de thuisploeg nog verder uit. Net voor de onderbreking verdubbelde Dermane Karim de score. In de tweede helft werd het zelfs nog 3-0 voor Lommel, nadat Zalan Vancsa het eindstation was van een goed uitgespeelde aanval.

Daarmee verliest Kuijt voor het eerst sinds zijn aanstelling. Beerschot heeft nu nog een voorsprong van één punt op Deinze, drie punten op Zulte Waregem en vier punten op Lommel, Patro Eisden Maasmechelen en FCV Dender. In de komende zes duels speelt Beerschot tegen onder meer Deinze, FCV Dender en Zulte Waregem.