Kuijt blijft door rode kaarten en kleinzoon Arsenal-icoon aan kop in België

Dirk Kuijt en Beerschot blijven aan kop in de Challenger Pro League door een ruime zege bij FC Luik. De thuisploeg speelde zondagavond nagenoeg de gehele tweede helft met negen man en dacht nog even te kunnen stunten tegen de ploeg van Kuijt. De vierde goal van Beerschot kwam via een opvallende speler.

FC Luik
FC Luik
1 - 4
Beerschot
Beerschot

Beerschot kwam zondagavond al na een minuut aan de leiding door een goal van Charly Keita. Toen Luik-middenvelder Ryan Merlen na een half uur zijn tweede gele kaart kreeg, werd de formatie van Kuijt verder in het zadel geholpen door de thuisploeg. Kort na de rust ontving Abian Arslan een directe rode kaart bij Luik, waardoor Beerschot een gewonnen wedstrijd leek te spelen.

Tot ieders verrassing kwam Luik met negen man nog terug tot 1-1 dankzij Benoît Bruggeman, maar de ploeg van Kuijt schakelde in de slotfase alsnog een tandje bij en liep door goals van opnieuw Keita, Sekou Diawara en invaller D'Margio Wright-Philips uit naar 1-4. Beerschot staat door de zege een punt voor op nummer twee Deinze, dat een duel meer heeft gespeeld.

Debutanten
Voor Wright-Philips, gehuurd van Stoke City, was het zijn eerste goal voor Beerschot. De aanvaller is de kleinzoon van Arsenal-icoon Ian Wright en de zoon van voormalig Engels international Shaun Wright-Phillips. Ook Dean Huiberts, die door Beerschot van PEC Zwolle wordt gehuurd, debuteerde zondag in Luik.

'Ja, meteen een leuk wedstrijdje, he', zei Huiberts tegen Het Nieuwsblad. 'Ik heb zo'n wedstrijd nog nooit meegemaakt. Zij kregen twee snelle rode kaarten en daarna gebeurde er nog van alles. Uiteindelijk was het niet makkelijk tegen negen man, hoor. Iedereen verwacht dat het dan een grote uitslag zal worden, maar het is enorm lastig als ze allemaal gewoon voor het eigen doel gaan staan.'